Українська народна та естрадна пісня вчить любити і творити добро. Мимоволі на думку спадають слова з вірша Вадима Крищенка: «Спаси мене, пісне, від зла і зневіри…»

У скарбниці духовності маємо сотні шедеврів, якими захоплюються не лише українці, а й світ. А ось як, хто і коли творив їх, далеко не всі можуть сказати. Почасти цю прогалину заповнив тернопільський журналіст Михайло Маслій. Саме він уперше в Україні видав «Золотий вік української естради (1960-1980 роки)» у трьох книгах. Це понад 1200 сторінок! І всі – в кольорі, під твердою обкладинкою, з незвичайним дизайном. До цього унікального видання увійшло 216 творчих особистостей. Серед них – сучасний поет-пісняр із Хмельницького Мирослав Воньо. Більше того, він є одним із літературних редакторів тритомника.
— Це книга спогадів про тих, кого вже нема, хто тепер поруч із нами, є відомим або несправедливо забутим. Це розповіді людей, які творили і творять історію української пісні, — сказав пан Мирослав.
Наш земляк, Герой України Василь Зінкевич висловився так: «Вище пісні – лише молитва. Книга Михайла Маслія правдива, цікава і, переконаний, — безцінна. Вона стала вінком пам’яті тим, хто вже, на жаль, відійшов у засвіти. І водночас є дарунком тим, хто нині несе в люди гідне слово і рідну пісню».
Незабаром хмельницькі шанувальники естрадної пісні матимуть можливість зустрітися на презентації з автором тритомника.