Майстерні, натхненні, дуже позитивні та яскраві творчі роботи в різних техніках представили восьмеро викладачів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва з міста Шепетівки на звітній експозиції в обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва.
Не менше вражають глибиною та вмілим виконанням і твори їхніх вихованців — переможців всеукраїнських дитячих художніх конкурсів.

Учасників і гостей творчого свята привітали директор обласного НМЦКМ Анатолій Белєванцев та голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва Таїсія Стан. Таїсія Сергіївна підкреслила: рівень робіт викладачів та учнів  мистецьких закладів свідчить про активний розвиток художньої освіти. На відміну від сусідніх областей, скажімо, Рівненської, де нині лише дві дитячі художні школи, у нас 11 таких закладів, а загалом класи декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва діють у 28 дитячих школах мистецтв та музичних школах. Про значні досягнення свідчать перемоги їхніх вихованців на всекраїнських дитячих конкурсах.
От і Шепетівська дитяча художня школа пишається гідними здобутками.
Торік її учениця, вихованка досвідченого викладача Надії Елеон Софія Слюсар стала дипломантом всеукраїнського конкурсу «Нові імена України», а цьогоріч випускник класу Надії Єфремівни Олег Пасічник виборов перше місце у всеукраїнському конкурсі «Об’єднаймося ж, брати мої» з графічною роботою «Гайдамаки». І таки  цьогоріч став студентом Житомирського мистецького коледжу, мріє ж — про Львівську академію друкарства.
А загалом щороку по 8-9 вихованців закладу вступають до мистецьких вишів, наголошує начальник відділу культури виконкому Шепетівської міськради Світлана Джус. Звісно, це — заслуга, самовіддана праця викладачів, які не просто обдаровані художники, майстри в різних мистецьких техніках, а й талановиті педагоги з вищою спеціалізованою освітою. Злагоджений колектив закладу — це патріоти, які присвятили життя мистецтву та дітям: найдосвідченіші педагоги Неля Черняховська, Людмила Мікурова, Надія Елеон, їхня зміна — Максим Елеон та Людмила Овсянюк, і зовсім молоді фахівці Катерина Борисевич та Олена Тимощук. За активну участь у виставковій роботі, самовіддану працю у вихованні творчої молоді, постійне професійне самовдосконалення педагогів урочисто відзначили почесними грамотами та дипломами.
Безумовно, розвиток дитячої мистецької освіти неможливий без підтримки влади та потребує нині умілого менеджменту, підкреслила Світлана Джус. Рік тому заклад запропонували очолити хорошому фахівцеві, господарнику Василеві Сараєву. За цей час колективу вдалося не лише розширити шкільні приміщення, приєднавши до школи додаткові площі, а й зробити сучасний ремонт із заміною вікон-дверей, придбати меблі, стелажі, мольберти. А головне, по-новому організувати роботу.
Саме тому і за сприяння депутатів міськради замість запланованих 206 у школі здобувають початкову художню освіту 218 учнів на бюджетній основі. А ще за побажаннями жителів міста і району  відкрили п’ять нульових класів, що працюють на засадах самоокупності. Торік заробили додатково 19,5 тисячі гривень, що дало змогу і ремонти зробити, і сплатити за енергоносії, і викладачам зарплатню підвищити, а за рахунок введення посади заступника директора методичну роботу підняти на вищий рівень. Далекосяжних планів у школи дуже багато. Тож, як мовиться, здоров’я і Божої помочі ентузіастам.
Гості виставки милувалися графічними, живописними роботами, пейзажами та натюрмортами, художнім розписом-батіком, розмаїттям технік тканих виробів, витинанками та іншим дивом невтомних рук і творчої фантазії шепетівських майстрів.  Прекрасним доповненням до свята стали музичні сувеніри їхніх колег-викладачів Шепетівської дитячої музичної школи.
Виставка триватиме до 18 листопада.