Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 1362

У Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького проанонсували нову, хореографічну, виставу. Прем’єрний показ відбудеться 5 березня.

Ідея постановки, лібрето належить заслуженому артисту Укроаїни Олександру Шиманському. Йому допомагає асистент балетмейстра, артист балету Юрій Саввон (грає у виставі Сулеймана ІІ). У постановці ( це не класичний балет!) задіяні також і артисти драми, і навіть (!) вокалісти театру, які взялися поєднати танець і пластику.
Усі працюють з піднесенням, бо і матеріал цікавий, і режисерські ідеї оригінальні, наголошує Юрій Саввон. Тому кожен ще й старається бути співавтором, творить свій образ натхненно і з настроєм, зізнається артистка драми Емма Мужевітіна, яка грає Валіде, матір султана.
Щоб показати історію долі українки, яка стала найвпливовішою жінкою не лише в Османській імперії, а й у Європі ХVІ століття, і постановники, й актори проштудіювали усі літературні та історичні джерела. Навіть записи султанського гарему Сулеймана ІІ. Проте хмельницька вистава — це цілком самобутній твір. І за сюжетною канвою, і за художньо-естетичним, образним наповненням, кажуть автори. Його наповнюють сучасна музика і модерна сценографія. Тож обіцяють глядачам видовищне лірично-драматичне дійство, темпераментну хореографію, красивих персонажів, розкішні костюми та декорації... Незабутню історію про кохання, про силу духу і волю до життя... Про ... Україну — ніжну, світлу, горду і нескорену...
Вистава відбудеться 5, 8 та 19 березня о 18-30. До речі, квитки у касі вже практично розкуплено.