У відділі краєзнавства обласної наукової бібліотеки проведено захід «Назавжди у пам’яті подолян», приурочений 75-річчю з дня народження М. А. Павловського.

Уродженець Ружичної Михайло Антонович пройшов нелегку, але славну і світлу дорогу. В історії краю та України став знаним вченим — доктором технічних і економічних наук, академіком Академії технологічних наук, лауреатом багатьох премій і державних нагород, двічі обирався депутатом Верховної Ради був міністром промисловості України в 1992 р. На зустрічі з учнівською та студентською молоддю зазначалося, що Михайло Павловський був утіленням любові до життя, чуйною, доброю і справедливою людиною з європейськими поглядами. Він часто казав: «Я не можу і не хочу любити свою Батьківщину із заплющеними очима, стуленими вустами, за порадами чужоземців».
Рідна сестра Михайла Антоновича Лідія згадує: «Якось батько каже: «Не підеш ниньки до школи, бо орати треба». Зранку вийшли, працюють. Бачить Михайло, що вже пора на уроки, і каже: «Тату, я в окоп збігаю». Поблизу був полігон і вириті окопи… «Та йди». Пішов. Стоїть батько з кіньми, а його нема. До широкої дороги він рачки поліз десь із кілометр, і таки втік до школи… Дуже любив учитися». Вчитель Григорій Петрович Чумак розповідав, що доводилося додатково завантажувати завданнями Михайла, аби «не заважав іншим учням».
Хмельничани шанують пам’ять свого відомого земляка. Його ім’ям названа вулиця у мікрорайоні Ружична, школа №19, кращі учні отримують іменну стипендію. Присутні на заході ознайомилися з творчою виставкою «Живу тобою, Україно». Адже М. А. Павловський — автор 24 книг, 450 друкованих праць, 49 патентів і свідоцтв на винаходи.