Частину тиражу другого видання науково-популярої книги «Хмельниччина» вже передано в заклади освіти шести міст обласного значення. Загалом же її отримають усі загальноосвітні, професійні і позашкільні навчальні заклади області.

 «Хмельниччина» — яскраво ілюстроване науково-популярне видання про історію, культуру і природу нашого краю, в якому висвітлене славне минуле поліських і подільських земель Хмельницької області, її природні багатства із заповідними територіями, історико-архітектурними пам’ятками національного і світового значення, туристичні маршрути й культурні традиції минулих поколінь та новації сьогодення.
Чільне місце у книзі відведено коротким розповідям про земляків, які тут народились і жили в різні часи, присвятили своє життя служінню Вітчизні й своєю самовідданістю і подвижництвом, творчістю і мистецьким талантом, просвітницьким, науковим та трудовим подвигом вписали свої імена в історію області й України.
Підготувала книгу до друку група ентузіастів — місцеві науковці, фотомитці й журналісти, а організував її  видання за завданням  обласної ради комунальний заклад — Хмельницький ОЕНЦУМ за фінансової підтримки Хмельницької ОДА. Книга побачила світ у ТзОВ «Поліграфіст». До другого видання «Хмельниччини» внесені редакційні зміни та доповнення природничо-крає-
знавчого й культурно-історичного змісту.
Варто нагадати, що перше видання книги в минулому році за підсумками обласного літературного конкурсу, проведеного обласною універсальною науковою бібліотекою, визнане Книгою року, яка користується постійною популярністю у читачів.
Сподіваємося, що книга «Хмельниччина», яку можна буде прочитати в електронній бібліотеці юннатів Хмельницького ОЕНЦУМ у цифровому форматі за посиланнями: http://hoencum.km.ua/?page_id=5 та https://drive.google.com/file/d/0B-jinB3gu56DWjBPd0NTR0RSb1E/view, стане не лише окрасою всіх  бібліотек навчальних закладів, управлінь і відділів освіти, а й служитиме цікавим джерелом знань про рідний край для підростаючого покоління.