Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 1498

Наталя Жулкевич із Летичева — висококласний технолог швейного виробництва.  Чверть століття займається індивідуальним пошиттям одягу. Виконує забаганки клієнтів на будь-який смак. Вбранням від талановитого модельєра хизується не одна модниця.

А оце років три тому замовила їй клієнтка пошити оздоблену бісером блузку. Замовлення виконала. І так їй сподобалася та вишиванка, що й собі захотіла. Тож купила бісер, полотно. Щоправда, блузки ще й досі не вишила. І знаєте, чому? Бісер полонив. Почала «малювати» ним картини. І бачили б ви, які! Краса неземна! Обрамлені в різьблені рамки, вони аж світяться з-під скла своєю довершеністю.
Є в доробку майстрині уже 35 картин різного жанру.  Летичівська Богоматір, інші  ікони, на багатьох картинах зображена барвисто блискучим бісером краса природи, звірина, птаство.
Задоволення це, зізнається Наталя Валентинівна, далеко недешеве, проте без оцього мистецтва уже себе не уявляє. Хоч і роботи по дому вистачає, й модельєрство не закинула.  Підтримують  у її захопленні двоє синочків й чоловік.
На творення одного, без перебільшення, шедевра у жінки йде від тижня до півроку. Все залежить від складності картини, від того, повне чи часткове зашивання. Після завершення робота заправляється у спеціально замовлену рамку.
Найулюбленіша картина Наталі Жулкевич «Павичі в саду». Велика за розміром: 120 на 65 сантиметрів. Пішло на неї аж один кілограм 650 грамів бісеру. А якщо додати заготовки, недешеву рамку й марудну копітку працю, то оцінює її мисткиня у десять тисяч гривень.
Милуючись диво-картинами мимоволі дивуєшся: де черпає вона стільки посидючості й терпіння, коли встигає, в чім секрет? А Наталя Валентинівна зізнається, що секрету немає, все криється у любові до  мистецтва, до краси.