14 травня відбулося засідання комітету з присудження обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Ця відзнака заснована 2012 року.

Цього року за здобуття премії подали матеріали Петро Воробей – заступник редактора газети «Подільські вісті» (цикл нарисів, надрукованих у газеті «Подільські вісті»), творчий колектив у складі Віктора Адамського, Богдана Крищука та Юрія Телячого (науково-публіцистичне видання «Просвіти» Поділля в добу Директорії УНР (1918-1920)»), Іван Михайловський — член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» (Дунаєвецький район) (літературно-художнє видання «Подих минувшини»), Петро Слободянюк (м. Хмельницький) (історико-етнографічний нарис «Неповторні мої Гоголі»), Михайло Цимбалюк — журналіст газети «Актуально для подолян» (цикл публікацій у газеті «Актуально для подолян») та Юлія Лискун (м. Кам’янець-Подільський) (книга перекладів польського поета Болеслава Лесьмяна).
Після жвавого обговорення творчих доробків, представлених на конкурс, члени комітету визнали  лауреатами обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики за 2018 рік Петра Воробея та творчий колектив у складі Віктора Адамського, Богдана Крищука та Юрія Телячого.
Члени комітету дійшли висновку, що необхідно сформулювати доповнення і зміни до Положення про конкурс, які після детального опрацювання робочою групою спільно з облдержадміністрацією будуть винесені на розгляд сесії обласної ради.
Нагородження лауреатів відбудеться під час урочистих заходів з нагоди  Дня журналіста, який відзначається щорічно 6 червня. Переможці отримають Дипломи та грошові винагороди.
Нагадаємо, що лауреатами премії у минулі роки стали: авторська група журналістів науково-просвітницької програми «Імена» Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії «Поділля-Центр» у складі іАнатолія Трачука, Олени Павлюк, Раїси Токар, Володимира Паламаря, Любові Курманської (2013 р.), Богдан Теленько – редактор газети Хмельницької міської ради «Проскурів» (2014 р.), Петро Маліш – хмельницький журналіст і письменник (2015 р.), письменник і журналіст Василь Горбатюк (2016), журналстка і письменниця Оксана Радушинська, радіожурналістка Станіслава Старостіна «Увійшли в безсмертя… Книга пам’яті Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини» та письменник і журналіст Володимир Шевченко (2017).