Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 846

Відбулося засідання комітету з присудження обласної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку. Нею відзначаються автори  поетичних збірок, які мають високий художній рівень, яскраві мовні засоби, новизну та вирізняються оригінальністю форм і мотивів.

Голова комітету, очільник обласної організації НСПУ Петро Маліш у своєму виступі проаналізув особливості і недоліки творчості кожного із претендентів, висловивши і критичні зауваження та побажання авторам. У ході обговорення всі члени комітету, присутні на засіданні, дійшли думки, що найбільш вагомими і зрілими є доробки Анатолія Ненцінського і Неоніли Яніцької. За результатами голосування прийняте рішення присудити премію імені Миколи Федунця за 2018 рік Анатолію Йосиповичу Ненцінському за літературно-художнє видання “Побачення з собою”. Премія у розмірі 10 тисяч гривень буде вручена в день пам’яті Миколи Федунця — 20 червня.
Хотілося б нагадати поетам Хмельниччини, що премія імені Миколи Федунця присуджується щорічно. Поетичні збірки претенденти подають до 20 квітня з обов’язковим клопотанням культурно-освітніх закладів, творчих та громадських організацій. Детальніше з Положенням про премію можна ознайомитися на сайті Хмельницької обласної ради.