П’ятнадцять років тому, в день Успіння Пресвятої Богородиці Блажейніший Володимир освятив ікону «Чорнобильський Спас». Унікальність її в тому, що поряд із ликами Ісуса Христа, Божої Матері, святих зображені не лише душі померлих, а й живі чорнобильці. Це вони рятували дану Всевишнім землю, не проливши чужої крові і не пошкодувавши свого життя.

За свідченнями тисяч очевидців, у мить освячення в небі з’явилася райдуга, хоч дощу не було, а над іконою пролетів білий голуб. Диво наче стало підтвердженням і величі, і необхідності «Чорнобильського Спаса».
Ця історія зачепила за живе і ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Віньковецького району. Микола Цибулько, керівник районної організації “Союз Чорнобиль” та його заступник Володимир Цимбалюк, котрий очолює ще й ветеранську організацію працівників внутрішніх справ, загорілися ідеєю, аби така ж ікона з’явилася у місцевому Свято-Воскресенському храмі, адже у Віньковецькому районі проживає немало чорнобильців, багато з них вже відійшли у вічність. Духовним оберегом і світлою памяттю їхнім побратимам і міг би стати «Чорнобильський Спас».
Настоятель храму отець Михаїл відгукнувся на пропозицію чорнобильців і взяв на себе відповідальність за те, щоб придбати ікону та розмістити її у храмі.
Людно було у Свято-Воскресенській церкві 28 серпня. У цей день великого свята — Успіння Пресвятої Богородиці, крім святкового богослужіння, у Віньківцях також відбулося освячення ікони «Чорнобильський Спас», яка збагатила іконописне надбання храму. З особливим відчуттям молилися перед нею колишні чорнобильці, згадуючи у щирій молитві й тих, хто доклав немало зусиль, аби ця святиня з’явилася й у Віньківцях.