Три дні на березі Південного Бугу в обласному центрі проходив запальний фестиваль RespublicaFEST — один із найбільших музичних та street-art фестивалів, котрий щорічно  відбувався у Кам’янці-Подільському, запрошуючи  близько десяти тисяч  відвідувачів.  Фестиваль Respublica — учасник рейтингу «100 кращих подій для українського туризму» (Traveling Marketing 3D). Єдиний представник України у міжнародному проекті Google Street Art Project. Фестиваль дебютував у 2011 році та досі лишається чи не єдиним некомерційним проектом в Україні.

З  31 серпня по 2 вересня понад 40 відомих гуртів та виконавців з різних країн виступали на трьох сценах,  даруючи присутнім незабутні враження. Музика різних жанрів, стилів і вподобань задовольняла найрізноманітніші смаки республіканців. Найбільше велелюддя зібрав перший день, адже вхід був безкоштовний. У  два наступні квиток коштував по 250 гривень.
Присутні охоче підспівували й підтанцьовували відомим зіркам, легко переключаючись з, до прикладу, важкого року на класику,  залюбки фотографувалися на фоні сцен з мегазнаменитостями, ласували смаколиками.
Розкинулося на березі  наметове містечко, адже з’їхалася на фестиваль молодь зі всіх усюд. Все було на рівні: функціонували біотуалети, душ, було спеціально облаштоване місце для візочників, встановлено чимало сміттєбаків, а тим, хто  у заключний день здавав кульок зі сміттям, пропонували грошову винагороду.
Bananabus, Intelligency, GG Гуляйгород, Мотор’ролла,  Бумбокс, Roll models, Чумацький шлях, Kazka, Христина Соловій, Tommy Cash, Karna ,   Dimicandum, Motanka, Dash,  Aнна, Qarpa, Козаки Поділля й чимало інших знаменитостей тішили гостей свята неперевершеними музичними шедеврами.
Брати Гжегожевські участь у  Respublica брали вперше, хоч за плечима чимало фестивалів та сцен, на яких прославляли-звеличували  Поділля та Україну десятки літ.  На запрошення організаторів взяти участь у фестивалі цьогорічному, кажуть, відгукнулися залюбки. Адже, запевняють, варто поєднувати у подібних заходах зірок різних поколінь. «Кожне покоління має свій відрізок на свою ритміку, звуки, — посміхається Євген Гжегожевський. — Сучасна молодь знає Гжегожевських, гадаю, через любов до нас їхніх батьків, а слухає щось ритмічно сучасне. Сьогодні, на цьому прекрасному святі, наші серця стукають у ритмі молоді, і ми вважаємо, це важливо».
Хоч і припускали Євген та Вадим, що юнь їх не знає, допоки ми спілкувалися з ними за столиком обіч сцени, раз по раз підходили хлопці й дівчата: «Ви брати Гжегожевські? Класно! А можна з вами сфотографуватися й  автограф?». Гжегожевські під шквальні оплески й активну підтанцівку молоді, презентували республіканцям десяток пісень зі свого репертуару, який давно сягнув двох тисяч.
…Масу  драйву, музичного висококласного міксу, суперпозитивного спілкування й незабутніх вражень подарувала Respublica тисячам гостей, пообіцявши нові зустрічі.