На Старосинявщині урочисто відзначили 370 річницю тріумфальної перемоги Української армії під проводом гетьмана Богдана Хмельницького над військом Речі Посполитої під Пилявцями (тепер село Пилява).

Тож, аби відчути незламний козацький дух, доторкнутися душею до звитяжного подвигу відважних предків до кургану пам’яті на свято «Твоєї пресвятої волі вовіки буде слава золота», яке організували Хмельницька облдержадміністрація, «Всеукраїнський волонтерський агітаційний потяг єднання «Труханівська Січ», Міністерство оборони і Генеральний штаб Збройних сил України, прибуло чимало гостей та учасників. Це здебільшого діти, молодь, вихованці військових ліцеїв, курсанти військових навчальних закладів з Києва та Львова, представники козацтва й патріотичних громадських організацій із багатьох регіонів України.
З метою національно-патріотичного виховання молоді у заходах, що відбувалися, брав участь увесь силовий блок безпеки і оборони України. Було розгорнуто навчально-показові місця для популяризації військової служби. Бажаючі могли ознайомитися із спеціальними експозиціями зразків озброєння, техніки Військово-Повітряних сил, підрозділів спеціальних операцій, Кам’янець-Подільського центру розмінування, які ще й навчали присутніх як поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Свої можливості показали прикордонники, рятувальники та нацгвардійці. Курсанти – майбутні офіцери, воїни-розвідники, сапери, кінологи, поліцейські, у прямому сенсі слова, працювали з школярами та дорослими. За бажанням можна було потримати зброю, сісти на коня і навіть одягти спорядження сапера, водолаза та сфотографуватися на згадку.
«Ми хотіли показати, що наша армія продовжує славні традиції українського козацтва, що у нас служать достойні, сміливі й мужні хлопці, які будуть стояти до кінця за перемогу в ім’я України. З них потрібно брати приклад юнакам, які збираються до війська», – сказав під час розмови начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ полковник Олексій Ноздрачов.
Гостей та учасників щиро пригощали козацьким кулішем, кавою та чаєм. Тут же можна було придбати сувеніри, виготовлені подільськими народними майстрами. Словом, хто тут побував – не пошкодував. Свято запам’ятається всім насамперед патріотичним спрямуванням, відповідним настроєм і неповторним цікавим колоритом.