У Ярмолинцях урочисто відзначили День захисника України та Українського козацтва. А ще до свята Покрови при- урочили освячення престолу новозбудованого храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП у центрі селища. Ще символічнішим стало його освячення та відкриття у зв’язку із прийняттям рішення Вселенського Патріархату про надання Українській Православній Церкві автокефалії. На урочисте Богослужіння прийшли та приїхали численні віряни, гості.

Очолив чин освячення та Божественну літургію митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній (Махота). Йому співслужили благочинний Ярмолинецького району о. Миколай, благочинний Городоцького району о. Павло, священики парафій Ярмолинеччини отці Ігор, Роман, Олександр та гості з Хмельницького та Тернопільщини — о. Анатолій, капелан Хмельницької Єпархії Димитрій, архімандрит Даниїл, протодиякон Євгеній.
Готувався до Архієрейської служби і церковний хор, спів якого набув кращого, професійнішого звучання завдяки директору Ярмолинецької дитячої школи мистецтв Інні Олійник та викладачам Наталії Затерці, Сніжані Школяр і Тетяні Мацкул.
У святковій проповіді владика Антоній відзначив особливу урочистість свята. Бо українці нарешті дочекались відновлення автокефалії. І нині, коли ми є свідками епохальних подій в історії Української Православної Церкви, знаковим є освячення престолу і храму в Ярмолинцях. Владика Антоній нагородив настоятеля храму отця Миколая другим хрестом з прикрасами (із правом носіння двох хрестів), а також за заслуги перед церквою та вагомий внесок у розбудову Української Помісної Православної церкви Патріаршими нагородами відзначив парафіян. Ордени Святого Юрія отримали Юрій Бакун та Сергій Нашкольний, медалі Святого Юрія — Микола Гуменюк та Василь Габай, ордени Святого Миколая — Андрій Шутяк, Анатолій Перейма та Іван Кирилюк. Після літургії свято для вірян не завершилося. Члени Церковної десятки та активні парафіяни подбали про частування.
Канапки, солодощі, напої та спільна трапеза додали відчуття урочистості. Але найбільше до снаги присутнім був куліш, який приготували представники Хмельницького козацтва.
Лунали пісні, які щиро дарували землякам брати Гжегожевські. Варто відзначити, що їхній твір «Храми Поділля» із благословення митрополита Хмельницького та Кам’янець-Подільського Антонія невдовзі офіційно стане духовним гімном Поділля.
Того ж дня делегація Ярмолинецького району взяла участь у святкових заходах у столиці України на Софіївській площі, які відбувалися за участю Президента України Петра Порошенка та Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Делегацію очолив заступник голови Ярмолинецької РДА Володимир Байталюк.