Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 3269

27 жовтня у приміщені Національної історичної бібліотеки України відбулося засідання Експертної ради, на якій затверджено перелік книжкових пропозицій, що рекомендуються до закупівлі у 2018 році.

В своїй роботі Експерти послуговувалися Положенням про Експертну раду, затвердженим наказом Державної установи “Український інститут книги” від 17 жовтня 2018 року № 109-од. У 2018 році воно було суттєво доопрацьоване: додані пункти про забезпечення об’єктивного, компетентного, раціонального та прозорого відбору книжкової продукції. Кожен з експертів підписував заяву про наявність/відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів в рамках участі у Експертній раді.

 

Щоб збільшити час на ознайомлення експертів з книжками, кожному з них попередньо було надано доступ до електронних відомостей з повним переліком видань. Після роботи з електронними таблицями, експерти були запрошені до фактичного ознайомлення з книжками. Оцінка книжок відбувалась за двобальною шкалою, де оцінка “1” - відповідає критеріям, зазначеним у Положенні, оцінка “0” - не відповідає.

 

За результатами оцінювання підраховувалась загальна сума балів кожного видання та складався перелік видань у порядку зменшення кількості отриманих балів та в межах обсягу коштів, передбачених на програму (120 млн грн, що будуть перерозподілені з програми “Українська книга”).

 

Експертна рада на своєму засіданні схвалила закупівлю 741 назви книжок загальним накладом 1 028,8 тис. прим. від 92 видавництв на загальну суму 119 996 390,00 млн.грн. До вашої уваги перелік книжкових пропозицій, рекомендованих Експертною радою до закупівлі для поповнення фондів публічних бібліотек у 2018 році. Також цей перелік містить пропозиції, що були подані на розгляд Експертної ради, але не потрапляють у програму закупівлі цього року. Звертаємо вашу увагу, що до закупівлі рекомендовано книжки, що набрати 12 і більше балів від Експертів,  в документі книжкові пропозиції, що рекомендовані до закупівлі, спеціально відділені від загального переліку і значаться під номерами 1 - 741 та виділені жовтим кольором.