Новий друкований збірник нарисів про славне місто Хмельницький, а точніше, про його вулиці презентував відомий подільський краєзнавець Сергій Єсюнін. Книга так і називається — «Вулиці Хмельницького», вона є другим переробленим і доповненим виданням, що побачило світ ще у 2005-му.

У цьогорічному виданні (тиражем 2 тисячі екземплярів) зібрані відомості про вулиці, провулки, проїзди, майдани нашого обласного центру — всього 972 об’єкти (станом на 1 серпня 2018 року).
Ідея такої книги виникла у видавця — тернополянина Володимира Андріїшина, який долучився до благородної справи вперше тринадцять літ тому, а нині разом з автором презентував чудове нове видання. Кошти на книгу відшукували через рекламодавців і меценатів. У новому, багато ілюстрованому і рідкісному за змістом фоліанті читачеві запропоновані відомості про набагато більшу кількість вулиць, аніж було подано в попередній книзі. При цьому вулиці, на яких розміщено важливі об’єкти державного значення, пам’ятки архітектури тощо описано детально, на основі історичної хроніки, а нові, маловідомі — згадано скромніше, проте й вони знайшли своє відображення.
Сергій Єсюнін під час презентації розповів, що доволі складно було розшукати документи, постанови, рішення міської влади, які лягали в основу найменування нових вулиць, до 1940 року таких взагалі не було знайдено. В архівних матеріалах згадуються ті самі вулиці і провулки із різними найменуваннями, вистачало й курйозів. Мікрорайони Хмельницького від початку носили практично народні назви, і лише в 70-х роках минулого століття обласне місто офіційно поділено на райони, які знаємо тепер.
Сергій Миколайович є членом міської комісії з перейменування вулиць. На запитання присутніх про причину появи деяких нових назв і ліквідацію старих, відповів, що колишні таблички вулиць зникли у зв’язку з урядовою постановою про декомунізацію, а вона опиралась на дослідження і рішення Інституту національної пам’яті.
Нове дослідження вулиць Хмельницького є надзвичайно вагомою і цінною роботою. Про це говорили під час презентації директор обласного архіву Володимир Байдич, голова міської спілки краєзнавців Юрій Блажевич, інші виступаючі. Видавець Володимир Андріїшин наголосив, що про подібне друковане видання в Україні не відає, напевно, таких не існує, бо важко знайти і такого ентузіаста-дослідника рідного краю, як Сергій Миколайович Єсюнін.