За три дні до Нового року в Славутській міській бібліотеці відбулася презентація чотирьох книг місцевих авторів. Вони побачили світ завдяки місцевому проекту підтримки книговидання та мають стати надбанням історичного музею і навчальних закладів. За словами міського голови Василя Сидора, це не лише нагода презентувати авторів та їхні твори, але й ознайомитися з частинкою історії громади.

Першим, разом із побратимами та дружиною, презентував книгу «Звіробій» у війні за Україну» Петро Скиба — український кадровий військовослужбовець, танкіст, миротворець, полковник Збройних сил України, перший командир 3-го окремого танкового батальйону «Звіробій», командир 21 окремого мотопіхотного батальйону «Сармат». У ній ідеться про бойовий шлях українських військовослужбовців у 2014-2015 роках, є багато фото із гарячих точок — Докучаєвського, Донецького напрямків, Маріуполя, Бахмута тощо.
«Ми нащадки козацького роду» — спільна праця трьох авторв Л. Бродюк, А. Миронюк, Т. Нагурної, в якій відображений багаторічний досвід роботи дошкільного навчального закладу №2 «Подоляночка» із патріотичного виховання малюків.
У книзі «Грані серця» Марія Караван пропонує читачеві розповіді про славутчан – людей різних доль і професій. Нариси та спогади, що увійшли до збірки, написані автором у різні роки й опубліковані в районній газеті «Трудівник Полісся».
Збірник пісень та віршів «Славутчино мила, пісенний розмаю» презентував його автор Петро Бондарук. У ньому — присвяти близьким, родичам, друзям та рідному місту.