Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 663

З нагоди Всесвітнього дня поезії в рамках Пункту європейської інформації (ПЕІ), що діє при Кам’янець-Подільській центральній бібліотеці, вшанували її величність – Поезію.

Маргарита Шевернога, поетеса, авторка шістьох поетичних збірок, двох книжок перекладів з російської, новел і оповідань, літературних рецензій. Упорядниця і редакторка колективних збірок і альманахів порадувала своєю творчістю молодь, студентів Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв режисерського відділу.
Переглянувши відео «Усе моє життя – цікава п’єса» про поетесу, присутні зрозуміли, що література – найголовніше у її житті. Поряд з поезією Маргарити Шеверногої прозвучали мелодії у виконанні скрипаля Віктора Шухтуєва, учня РДШМ, якому акомпанувала за фортепіано Марія Дубік, пролунали пісні від учениць РДШМ Аріни Пономарьової, Анастасії Білик. На згадку про теплу зустріч Маргарита Володимирівна подарувала бібліотеці свої книги.
Представлені книги на виставці «Любителям поезії», – ознайомили відвідувачів з ліричними сонетами В. Шекспіра та Ф. Петрарки, віршами М. Цвєтаєвої, А. Ахматової, В. Симоненка, В. Стуса, Б. Олійника, П. Тичини, Л. Костенко, а також збірками подільських поетів.