У Хмельницькому обласному художньому музеї  відкрилася надзвичайна виставка трьох видатних митців-одеситів під назвою «АРТперетин. Єгоров. Ройтбурд. Гусєв. Відкрита майстерня» за підтримки програми Culture Bridge. Презентація картин у трьох виставкових залах пройшла не лише вперше в нашому місці, а й взагалі на західній Україні. Зокрема, Юрій Єгоров представлений класиком життєдайного живопису, Олександр Ройтбурд – руйнівником стереотипів та міфотворцем, Ігор Гусєв – провокативним творцем фейк-реальності. А головне – творчість цих трьох художників увійшла в історію мистецтва «великих картин», про що свідчать їх масштаби.

Як наголосила директор обласного художнього музею Ольга Долінська: «Якщо раніше, у 2015 році, за ініціативи Dymchuk Gallery виставка Єгорова та Ройтбурда вже експонувалася на одному майданчику, то твори всіх трьох художників експонуються на одній виставковій площі вперше».
Відрадно, що цей захід став можливим завдяки ініціативі Олени Михайловської – заступника директора з наукової роботи Хмельницького обласного художнього музею, мистецтво- знавиці, яка, власне, написала проект, і музей виграв грант.
«Сподіваюся, що цей АРТперетин (дуже умовна назва, проте символічна) – продовжиться, і твори різних художників високого міжнародного рівня будуть експоновані в нашому музеї. А відвідувачі, в свою чергу, завітають до виставкових зал, щоб стати частиною цього художнього процесу», – сказала Олена Михайловська.
Ігор Гусєв, ділячись секретами майстерності, зазначив: «У своїй творчості я досить часто використовую такий прийом як гліч, який у живописі використовується дуже рідко, бо це надзвичайно громіздкий процес. Проте я належу до когорти художників, які поспішають перейти з одного методу на інший, тому мене це навпаки, певним чином організовує».
Наостанок хочеться наголосити на одному – обов’язково відвідайте цю виставку, бо нічого подібного ви точно не бачили!