Три дні вуличних концертів, битва духових оркестрів та унікальне театрально-музичне шоу просто сповнювали неймовірними враженнями, неабияк підіймаючи настрій та духовно збагачуючи хмельничан та гостей міста. Так у Хмельницькому, на площі біля кінотеатру Шевченка, вперше відбувся фестиваль оркестрових шоу-програм «ART MAJOR SHOW», мета якого — зруйнувати стереотип щодо духових оркестрів і показати, що така музика може звучати в новому форматі та бути цікавою для всіх. Перший день фестивалю «ART MAJOR SHOW» розпочав місцевий колектив мажореток «Альфа», запалювали й мажоретки з Угорщини.

Амфітеатр на тисячу місць облаштували просто неба. На фестиваль Art Major Show прибули 8 колективів, а це понад 200 музикантів і мажореток — танцюристок у костюмах, які супроводжують ходою військові оркестри. Серед запрошених   — колективи з Чернігова, Одеси, Києва та Угорщини. Для глядачів звучали перлини світової музичної спадщини для духового оркестру від класики до епохи постмодерну. Родзинкою фестивалю став виступ Національного президентського оркестру. Найвелелюднішими були вечірні частини фестивалю — театрально-музичне шоу «Місто не спить», де звучали і класичні твори, і навіть саундтреки до відомих стрічок у виконанні духових оркестрів. Доповнювали виступи музикантів світлове та вогняне шоу.
Над організацією фестивалю працювали Хмельницька міська рада, управління культури і туризму, дитяча школа мистецтв, муніципальний естрадно-духовий оркестр та міський Будинок культури. Вартість організації фестивалю у Хмельницькому –  близько мільйона гривень. Витрати лягли на міський бюджет та Український культурний фонд, з якого вперше залучили кошти для проведення заходів у місті.