Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 728

Нещодавно в Хмельницькому обласному художньому музеї відбулася грандіозна презентація унікального міжнародного виставкового проекту «Ідентифікація», творчими представниками якого виступили Любомир Медвідь (Львів), Анатолій Мельник (Київ) та Михайло Туровський (Нью-Йорк). Це ще одна мистецька щаблина, на яку піднявся наш Хмельницький, демонструючи по-справжньому високий мистецький рівень.

«Стратегічно нашим музеєм визначено потужну виставкову діяльність, вже вкотре проводяться широкоформатні виставкові проекти, що направлені на популяризацію сучасного мистецтва. Це дозволяє використовувати музей як платформу для мистецького діалогу авторів з їхніми поціновувачами», — наголосила у вітальному слові директор музею Ольга Долінська.
Кожна людина має власний ідентифікаційний код (мова не про податкову справу), який закладається при народженні та який вона намагається протягом усього життя пізнати. Звісно, найскладніший шлях — до ідентифікації самого себе, до самопізнання, «кінцевої точки, куди прагне людина в пошуках внутрішньої єдності й гармонії зі світом та власним «я». Тож саме ці процеси людської ідентифікації у просторі й часі досліджують митці — учасники виставки. Проте кожен із них продемонстрував власне бачення, дивлячись на цей процес під певним кутом.
До прикладу, для Любомира Медведя творчим поштовхом послужила євангельська притча про Блудного Сина, Анатолій Мельник надихнувся персонажем національної культури козаком Мамаєм, а Михайло Туровський намагається осягнути людську реальність через тіло людини.
Відрадно, що саме в день презентації виставки гість із Сполучених Штатів, Михайло Туровський приймав вітання з 86-річчям. Тож букети квітів і щирі вітання одержав іменинник від друзів і колег по цеху.
Шановні хмельничани та гості міста, долучайтеся до високого мистецтва, відвідайте виставку, яка діятиме до 5 червня. Бо не часто в нашому місті гостюють митці такого рівня.