Нема кращої пори, ніж дитинство. Звісно, і з цим усі згодні. З татом, мамою, братами й сестрами зростати у щасті й достатку, навчатися, пізнавати світ... Що може бути ліпше?

Тому нам, дорослим, треба робити все, аби дитинство в наших синів і донечок справді було безхмарним і безтурботним. Максимум ніжності, максимум уваги. Не зоглянетеся, як діти ваші вже виростуть, підуть своїм шляхом. А теплі спомини з власного дитинства грітимуть їм душу постійно. Бо таки ніде так надійно і затишно не буде, як під батьківським крилом... Тож любімо дітей, дбаймо про них, захищаймо. Чим більше любові віддамо їм, тим щасливішими вони будуть.
Післязавтра — Міжнародний день захисту дітей. Але вже сьогодні по всій області відбуваються святкові заходи. Різноманітні зустрічі, конкурси, вікторини, концерти.
І дітки нетерпляче чекають святкування свого дня. Як-от у Новій Ушиці, де сьогодні відбудеться справжнє дійство «Веселкове дитинство».
Зокрема, для своїх наймолодших читачів — першокласників — підготували святкові заходи працівники бібліотеки. Як розповіла заступник директора центральної бібліотечної системи району Валентина Бялковська, дітей чекає театралізована вистава, у якій самі діти охоче беруть участь. Виступи казкових героїв, персонажів улюблених дитячих творів, вірші, пісні, загадки, головоломки... Одночасно відбудеться й відкриття літніх читань «Книжкова естафета сонячного літа». Адже саме на канікулах і читається найбільше. До речі, не так давно бібліотека отримала достатню кількість дитячої літератури: гарно виданої, прекрасно оформленої. Приміром, усі в захопленні від сучасного видання казок Астрід Ліндгрен. Тож книжки ці, як і багато інших, ніколи не залежуються на полицях.
Словом, святкуватимуть нині усі. І дуже важливо, аби турбота про дітей — особливо з боку держави — не обмежувалася вітальним виступом чиновника на святі, врученням подаруночків і спільного розмальовування асфальту. Держава повинна створити всі необхідні умови для того, щоб батьки могли без труднощів, гідно ростити своїх дітей. І робота у батьків повинна бути, й оплачуватися нормально. Бо коли тато чи мама їдуть на заробітки за кордон, діти дуже страждають, почуваючи себе однокрилими...
Так, державі нашій багато треба зробити, аби її юні громадяни були по-справжньому щасливими. Тож дитинство повинно бути ситим, здоровим, безтурботним і мирним.
Подбай, державо, про веселкове дитинство кожної дитини. Стань турботливою матір’ю, полюби своїх дітей.