Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 804

Цьогорічним лауреатом обласної літературної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку стала Неоніла Яніцька.

Конкурс проводився вже уп′яте. На здобуття обласної премії свій доробок подали п’ять літераторів: Валерій Грошко — збірку «Подих Стрибога»; Микола Мачківський — книгу «Проскурівський причал», Віталій Міхалевський — збірку «Цукерково-букетні вірші», Анатолій Пасічник — книгу «Берег любові» та Неоніла Яніцька — збірку поезій «Автограф вічної ріки».
Після всебічного обговорення представлених поетичних збірок та обміну думками щодо їхньої відповідності вимогам Положення про премію імені Миколи Федунця, члени комітету визнали кращою у 2019 році книгу поезій Неоніли Яніцької «Автограф вічної ріки». Нагородження лауреата відбудеться 20 червня на урочистостях з нагоди дня вшанування пам’яті Миколи Федунця. Переможець отримає диплом та грошову винагороду.
Лауреатами премії минулих років стали: Олександра Федунець-Ванжула за літературно-художнє видання «Осіннього листя жмутик», Ніна Шмурикова за книгу «Я родом з листопаду…», Микола Клець за поетичну збірку «Logos — імператив небесний та земний» та Анатолій Ненцінський за книгу «Побачення з собою».