Започаткований у Борисполі Міжнародний фестиваль ронделя «На берегах Альти» 17 травня відзначив перший ювілей — п’ять років. Його організаторами є Національна спілка письменників України, Бориспільська міська рада та Асоціація поетів-ронделістів України. Це було справжнє свято любові, творчості, краси.

Цьогоріч до представників майже з усіх областей нашої країни долучилися гості з Польщі та Болгарії. Для всіх, хто відвідав фестиваль (його культурна програма реалізовувалась як відкритий захід), він став можливістю послухати справжню поезію, а для кожного із учасників, як, втім, і для автора цих рядків, фестиваль «На берегах Альти» став своєрідним калейдоскопом вражень, подій, зустрічей. Належне треба віддати координатору проекту Миколі Боровку. Саме з його ініціативи відбуваються ці яскраві свята.
На творчій зустрічі учасників фестивалю в літературному кафе «Шапка Мономаха» звучали поезії, були вручені членські квитки новим членам Асоціації поетів-ронделістів України, серед них і мені. Відбулася й презентація моєї нової книги «Рон-де-лю-бов» (видавництво ФОП Сторожук О.В., Хмельницький-2019). У ній вміщено сто ронделів різної тематики, пройнятих філософськими роздумами про життя, щастя і любов. Передмову написав член Національної спілки письменників України, заступник голови Асоціації поетів-ронделістів України Володимир Литвин. Мені приємно, що книжка сподобалася слухачам. Справді, частинку світлої любові з Південного Бугу я повезла до Альти, на Київщину, батьківщину автора слів Державного гімну України Павла Чубинського.
Голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський у своїй промові сказав: «Рондель — це старий класичний поетичний жанр, практично забутий. У світових літературах він майже не використовувався. І це феномен, що в Україні рондель набув нового життя. Саме з фестивалів, виставок, літературних конкурсів складається наш гуманітарний простір. Це можливість доторкнутися до високого».