Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 487

У Староушицькій громаді святкували Міжнародний день Дністра.

Вже вкотре оглядовий майданчик над Бакотським монастирем перетворився на осередок святкового настрою, співів, танців та приємного родинного відпочинку. Неймовірна краса мальовничих краєвидів Бакотської затоки дає великий заряд бадьорості і життєвої енергії. З кожним роком в ці краї приїздить все більше туристів. І тим паче святкового дня їм було цікаво побачити урочисті заходи.
Розпочав свято голова Староушицької ОТГ Анатолій Тимчук, який підкреслив значимість місцевих традицій, багатство історії та красу рідного краю. Активно долучилися до свята підприємці, які організували справжній ярмарок. Неподалік сцени йшла жвава торгівля холодними напоями, продуктами бджільництва, домашньою випічкою, можна було посмакувати смачною юшкою з риби та шашликами. Підприємець Сергій Прудивус представив нові види чаїв із лікарських рослин, вирощених біля Старої Ушиці.
Радували своїми піснями місцеві аматорські колективи, звучали музичні твори у виконанні духового оркестру, з танцювальними номерами виступили учні ліцеїв та вихованці Староушицького ОДС «Дністер». Відгукнулися на запрошення і чудові артисти з Хмельницького — народний ансамбль «Ретро» під орудою відомого композитора та культурного діяча Михайла Люшні. Також завітали на свято члени Національної спілки письменників України Віталій Міхалевський та Михайло Цимбалюк. Для всіх приємним сюрпризом був візит братів Вадима та Євгена Гжегожевських. Їхня щемлива пісня «Бакота» стала улюбленою для жителів громади, адже вона за змістом і мотивами близька для мешканців Старої Ушиці та навколишніх сіл. У виконанні артистів прозвучало багато пісень, веселих історій, а пісню «Бакота» слухачі просили виконати на біс.