Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 585

У День Державного прапора України на майдан біля Нетішинської міської ради прийшли представники різних поколінь міста енергетиків, представники владних структур, підприємств та організацій міста енергетиків. Але найбільше молодих людей, котрі народилися після проголошення Незалежності України. Вони нащадки тих, кому доля дарувала право забити перший кілочок на місці спорудження Хмельницької АЕС, закласти фундамент житлового будинку, на якому згодом з’явиться історична табличка «Я — перший». Це маленькі фрагменти історії великої держави.

Усіх об’єднала мелодія національного гімну. Згодом - і хвилина мовчання за тими, хто віддав своє життя за майбутнє нашої держави. Серед них і нетішенці.
До присутніх звернувся міський голова Нетішина Олександр Супрунюк. Його промова була просякнута оптимізмом щодо майбутнього нашої держави та міста енергетиків.
Заступник генерального директора з кадрів та соціальних питань Хмельницької АЕС Віктор Демидюк зачитав вітання від імені генерального директора ХАЕС Миколи Панащенка. «Де майорить Прапор України – там мир і життя, людяність і благополуччя, єдність та повага, цивілізоване майбутнє, – йдеться у вітанні. - Під нашим прапором ми маємо жити і працювати так, щоб нащадки пишалися перемогами та успіхами своїх батьків та дідів, щоб світ знав могутню, процвітаючу державу Україну. Від усього серця бажаю, щоб життя кожного громадянина завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України!»
Цьогоріч право підняти державний прапор у Нетішині було доручено дітям – трійнятам  подружжя Ковалінських – Анастасії, Івану та Богдану. Їх тато Іван Іванович - начальник відділу психолого-педагогічного і фізичного забезпечення навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС, мама, Ірина Юріївна, працює учителем української мови та літератури Нетішинського НВК. Їх діти мають постійні досягнення з різних шкільних предметів та перемоги у різних конкурсах.
Святкування Дня Незалежності України у Нетішині розпочався проведенням півмарафону «Незалежні люди», в якому брали участь спортсмени з різних регіонів України Для них було запропоновано два види дистанцій –  21 та 10 кілометрів. Організаторам за­ходу виступила ГО «Успішна молодь Нетішина» (координатор Катерина Костецька). Півмарафон пройшов за підтримки виконавчого комітету Нетішинської міськради, Організації молоді ППО ХАЕС та Українського ядерного товариства.
Старт і фініш півмарафону відбу­вався біля КЗ «Палац культури міста Нетішина». У ньому взяли участь сотні сотні активних пропагандистів фізкультури та спорту, здорово­го способу життя з багатьох населених пунктів нашої держави. Серед учасників півмарафону на старт також вийшли і працівники Хмельницької АЕС, військової частини,  Державної пожежно-рятувальної частини.
За словами організаторів, спортивний забіг проводився з метою популяризації бігових масових заходів по всій Україні, пропаганди здорового способу життя серед молоді. Кожен учасник забігу зміг не лише випробувати свої сили, але й позмагатися за грошовий приз.
Під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України у парковій зоні Нетішина відбувся профорієнтаційний захід «Місто професій». Тут відділ роботи з громадськістю та ЗМІ Хмельницької АЕС спільно із Організацією молоді ППО ХАЕС та Українським ядерним товариством організували презентацію професій, які представлені на електростанції. Для дітей було влаштовано вікторину на знання основ атомної енергетики із врученням призів переможцям. Крім цього всі охочі могли переглянути відеоролик про Хмельницьку АЕС у форматі 3D та взяти участь у  фотосесії біля спеціально обладнаного стенда.
Під час церемонії нагородження успішних та активних жителів Нетішина перед учасниками святкування із вітальною промовою виступив заступник генерального директора з кадрів та соціальних питань Хмельницької АЕС Віктор Демидюк.
Відзначення Дня Незалежності України в Нетішині завершилось святковим концертом за участю естрадних колективів міста енергетиків та розважальними заходами для молоді.