Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 682

У Хмельницькому академічному обласному театрі ляльок «Дивень»  25 серпня відкрили 50-й ювілейний сезон. Повна зала вдячних глядачів і гучні оплески — яскраве свідчення відданої любові до театру та його акторів, які викладаються під час кожної вистави на максимум, проживаючи щоразу маленьке життя своїх героїв.

Вітаючи всіх присутніх на прем’єрі вистави «Маленька фея», Алла Казимирівна Пундик — директор театру, зазначила, що після серйозної і кропіткої підготовки весь творчий колектив готовий представити улюбленим глядачам багато сюрпризів. І розпочала вона з вручення абонемента переможниці конкурсу малюнків, який проходив у театрі.
Вистава «Маленька фея» — це постановка, в якій розкриваються найважливіші речі в нашому житті — взаємодопомога, підтримка, бажання робити добро для людей, які поряд із нами. «На жаль, через певні обставини люди стають неуважніші, навіть черствіші до тих, хто поруч... Оскільки до нас приходять саме маленькі глядачі, то ми намагаємося донести їм зі сцени певні уроки про життєві цінності», — наголошує директор театру.
50 років — це вік, за який досягнуто чимало — були злети, прекрасні прем’єри, гастролі... Але для колективу театру — саме його глядачі є натхненниками для постійної роботи. Тож зі сцени пролунало чимало теплих слів на адресу справжніх поціновувачів театрального мистецтва, бо на ньому виросли цілі покоління. Щороку театр ставить чотири-п’ять вистав, кожна з яких потребує до трьох місяців підготовки. Все, що глядач бачить на сцені: декорації, костюми та інше — ручна робота працівників театру.
Наразі в театрі працює чудовий колектив акторів, деякі з них — ще з часів його заснування. Відрадно, що їхні ряди поповнює молодь, яка активно вливається в колектив і переймає досвід одинадцяти провідних акторів сцени.
І на цьому, ясна річ, колектив театру не зупиняється, адже йде підготовка до прем’єри нової вистави для дітей від одного до трьох років, що запланована на перше вересня.
«З вересня вже розпочинаємо гастрольний тур по області, — розповідає Алла Казимирівна. — Крім того, готуємося до участі в багатьох все- українських та міжнародних фестивалях, які пройдуть у Черкасах, Вінниці, Миколаєві тощо. Паралельно з цим, ми ведемо активну підготовку до справжнього святкування нашого ювілею, який запланували на закриття сезону. Для нас дуже важливо показати кращі вистави, які отримали на багатьох міжнародних фестивалях гран-прі».
Після закінчення вистави на маленьких глядачів чекали обіцяні сюрпризи — майстер-класи та розваги з казковими героями, які веселили їх і дарували незабутні емоції.
Затихнув гомін, в залі згасло світло...
І от, затамувавши почуття,
Розсунулась завіса, і розквітло —
Життя, мов казка, — казка, мов життя.