Під такою назвою представила своїм шанувальникам виставку картин молода хмельницька художниця в музеї історії міста. У своїй творчості мисткиня більше уваги приділяє саме українському давньому побуту, бо має за мету привити розуміння, що ці речі можуть досить гармонійно вписуватися в сучасний інтер’єр осель.

Україна та українське – це не архаїка. Це стильно, модно та сучасно… «Я намагалася використовувати поєднання традиційного живопису, елементи декоративно-прикладного мистецтва і сучасних віянь – кольорових рішень, поєднань та форм», – ділиться Лідія Мельничук. Її картини, безсумнівно, це і є наш колорит, наша душа. Це те, що вирізняє нас серед інших.
Вітаючи художницю з відкриттям виставки, Галина Барабаш – директор музею історії міста Хмельницького передала їй грамоту від начальника управління культури та туризму Хмельницької міської ради Артема Ромасюкова. Галина Іванівна зазначила: «Лідія Мельничук – молода художниця, яка ще відпрацьовує свій оригінальний художній стиль. Але своїм мистецтвом вона збагачує наш культурний простір».
Активну творчу діяльність Лідія Мельничук веде з 2008 року: бере участь у різних виставках та конкурсах. Її роботи – в приватних колекціях США, Іспанії, Португалії, Південній Кореї та Росії.
Отож усі охочі побачити 25 полотен художниці можуть відвідати виставку до 10 листопада.