Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 555

Вперше в обласному центрі відбувся молодіжний обласний конкурс пісні і танцю «Стожари – суперзірка». За словами організатора і, так би мовити, «локомотива» цього дійства Олександра Бобровнікова, головна мета конкурсу –  віднайти та об’єднати нові творчі сили області,  а це ті виконавці і танцювальні колективи, які поки що не мають широкого визнання серед подолян, аби гучно заявити про себе на широкий загал. 

страдною творчістю, – розповідає пан Олександр. – І кому, як не мені, відомо наскільки потрібна рекламна, інформаційна підтримка, молодим виконавцям та колективам, задля висвітлення їхньої творчості в засобах масової інформації і поширення концертної діяльності в краї, аби про нові таланти дізналися якнайбільше хмельничан. І хтозна, можливо з часом, хтось стане відомим не тільки в Україні, а й у світі. Спираючись на власний досвід мушу із сумом констатувати, що багато є творчих особистостей, які працюють, так би мовити «в шухляду стола», не демонструючи свої здобутки широкому загалу, бо ефірний час на радіо чи на телебаченні не дешевий, і «розкручувати» невідомі колективи ніхто своїм коштом не хоче, та й участь у багатьох конкурсах не є безкоштовною. Тож ми і започаткували цей конкурс з метою «розкрутки» нової хвилі вокально-танцювальної творчості в області.
Для проведення цього заходу організатори знайшли підтримку з боку департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації. Програма конкурсу складалась із двох десятків виступів у вікових категоріях від 6-ти до 17-ти років і від 17-ти до 25-ти. Умовою для вокалістів було виконання першої пісні українською мовою, другої – будь-якою мовою за бажанням. Для участі в цьому проекті з різних куточків Хмельниччини приїхали танцювальні колективи, вокальні студії і окремі виконавці. Творчість деяких конкурсантів стала справжнім відкриттям для журі. Організатори конкурсу замовили і телезйомку, аби в подальшому пропагувати естрадні здобутки молодих подолян у регіональних мас-медіа.
– Ми прагнемо, аби зародки сучасної народної, молодіжної творчості не загинули в нинішньому бізнесовому світі, коли на всьому потрібно заробляти і за все платити. А тому щиро дякуємо за підтримку конкурсу керівнику будівельної компанії «Лідер» Богдану Сенчуку, Віктору Вікарчуку за надане чудове приміщення в оздоровчо-розважальному комплексі «СВ» для проведення цього свята, за букети учасникам, підготовлені «Майстернею квітів», що на вулиці Зарічанській, а кондитерський будинок «Вацак» надав переможцям солодкі призи. І, звичайно, газеті «Подільські вісті» за інформаційну підтримку, – додав на завершення Олександр Бобровніков.