Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 610

Заслужено звання «заслужених» отримали нарешті відомі композитори, співаки брати Гжегожевські, які своїми пісенними шедеврами ось уже більше чотирьох десятків літ звеличують Україну, рідне Поділля, людей праці. За плечима в них чимало перемог у престижних конкурсах і фестивалях, а грамот і нагород не злічити. Їхні пісні полюбилися і старшому поколінню, й молоді. Народне визнання, словом, отримали дзеркальні самородки вже давно.

А з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва указом Президента України № 834/2019 Про відзначення державними нагородами України звання «Заслужений артист України» присвоєно Владиславу Едуардовичу Гжегожевському – викладачеві Шарівської дитячої музичної школи Ярмолинецького району та Євгену Едуардовичу Гжегожевському – начальникові відділу культури Ярмолинецької районної державної адміністрації.
«Щиро вдячні всім, хто привітав нас із великою творчою перемогою, – розповідають Євген та Вадим. – Йшли ми мистецьким шляхом довгі роки, доносили свою пісню як на великих сценах, так і в маленьких, як кажуть, забутих селах. Наші друзі, і не тільки, вже давно нас називають “народними”, і визнання від шанувальників нашої творчості прийшло давно. На визнання державою вже й не надіялися. Але сталось що сталось – дуже приємно. І надалі будемо творити нашу подільську пісню красивою і щирою, мелодійною, рідною українською мовою».
«Подільські вісті» приєднуються до вітань. З роси й води вам, дорогі наші. Ще багато десятиліть тіште й надихайте українців, і не тільки, неперевершеною своєю творчістю.