В Хмельницькому обласному художньому музеї презентували виставку справжніх шедеврів мистецтва кінця ХІХ – початку ХХ століть. Для того, аби відчути цю атмосферу, а це життя майже 120-140 років тому, варто вдивитися в кожне обличчя на полотні, в кожну деталь одягу, інтер’єру. До речі, працівники музею відтворили це реалістично, зібравши інсталяцію зі старовинних меблів, посуду в залі. Недарма ж цю виставку назвали ще й машиною часу, бо мимоволі переносишся в іншу епоху, таку не схожу на нашу – сучасну, ритмічну і мобільну.

В експозиції представлені твори живопису видатних митців – Володимира Орловського, Володимира Маковського, Сергія Світославського, Андроника Лазарчука, Миколи Бурачека, Івана Шишкіна та інших.
Директор музею Ольга Долінська розповіла, що ця виставка – унікальна можливість побачити як колись жили, творили, працювали, святкували і кохали, чим надихалися. «Цікаво, що наш музей розташований у будинку, зведеному на замовлення знаного проскурівського підприємця та мецената Давида Ніренберга у 1903 році для Проскурівського відділення Південно-Російського промислового банку на центральній вулиці біля головної міської площі. І лише в 1986 році виникла ідея створити тут музей. Колекція сформована з абсолютних шедеврів класичного мистецтва кінця ХІХ – початку ХХ століття, тож ми не могли не поділитися цим надбанням із відвідувачами».
Олена Михайловська – куратор виставки – зазначила, що «Портрети, які створюють саме наші, українські, художники, відрізняються особливим відчуттям натури, психологічною довершеністю. Ми намагалися показати вам максимальну кількість людей, зображених на полотнах у ті часи».
Можливо, як зазначила пані Олена, ця виставка наблизить до поціновувачів не лише естетику, а й цінності давно минулого часу.
Виставка триватиме два місяці, тож не гайте часу – відвідайте.