Під такою назвою діє виставка київського фотохудожника Олександра Сліпченка в музеї історії міста Хмельницького, присвячена подіям Революції гідності. Автор відстежив хронологію подій на Майдані від кінця листопада 2013 до серпня 2014 року в понад ста світлинах, панорамних композиціях. Бо той піднесений дух свободи, єдності та відчайдушності, не міг зламати жоден режим. Пробити шолом, та не волю, вистрелити в серце, та не вбити відвагу й мужність… Вони йшли з дерев’яними щитами під кулі, вони не боялися ризикувати життям заради порятунку побратима. Їхня кров назавжди залишиться на руках тих, хто зараз не покараний і досі…

«Пам’ятай Майдан» – це не лише заклик ретельно вивчати та аналізувати свою історію. Це – ще й засторога будь-якій владі: дотримуватися обіцянок і не лукавити з власним народом.
Зала музею ледь помістила відвідувачів виставки, серед яких і учасники Революції гідності, митці та ін.
Звертаючись до присутніх, Галина Барабаш – директор музею, яка брала участь у подіях на Майдані, наголосила: «Все, що сталося з українцями за ці роки революції і війни, навчило нас не бути спостерігачами історії, а її творцями».
Олександр Сліпченко тривалий час працював у музеї Революції гідності. Свій архів – а це не лише світлини з Майдану, а й відеоматеріали, автор планує передати у Центральний державний кінофотофоноархів України. Відтепер його роботи поповнять фонди й музею історії міста Хмельницького.
Ця виставка не лишила байдужими нікого, бо настільки правдиво передані емоції кожного учасника подій на Майдані, вони назавжди закарбовані на світлинах… А ми пам’ятатимемо їхню відвагу й жертовність.