Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 477

Цієї зими хмельничани та гості міста протягом двох місяців насолоджувалися справжньою зимовою казкою: яскраво вбрана центральна ялинка біля кінотеатру Шевченка, різдвяний ярмарок зі смаколиками та сувенірами, чудові інсталяції по вулиці Проскурівській тепер залишаться на багатьох світлинах на згадку. І розваг на головній сцені з привітаннями, танцями й піснями було вдосталь від фольклорних та колективів різних закладів освіти. Варто лишень згадати вже традиційні Андріївські вечорниці з цікавими обрядами, свято Миколая, яскравий парад вертепів, Василя і Маланки та, звичайно ж, свято Водохреща.

Саме 19 грудня великим концертом завершився хмельницький різдвяний ярмарок 2019-2020. На сцені глядачів розважали дитячі та юнацькі колективи з оригінальною постановкою. Але справжньою родзинкою свята була презентація пісні про місто Хмельницький «Ми над Бугом», яку виконали гурт «STANZA» разом із дитячим хором школи мистецтв «Райдуга».
На завершення дійства театр світла та вогню подарував чудове світлове шоу, яке особливо сподобалося дітлахам.
Направду подоляни зуміли відчути й зануритися в справжню різдвяну історію, яка розпочалася в обласному центрі в перший день зими та завершилася цими вихідними.
Рiздвяне
Виходить вечір на скелі голі,
Виймає з тайстри окраєць хліба,
Окраєць хліба і грудку солі,
А хліб — зі злота, а сіль — зі срібла.
Виходить вечір в крисані теплій,
І сніг іскриться на сивих бровах.
А понад світом — звізда вертепна.
І Бог — предвічний, і радість —  нова.
Світлана ЛІНИНСЬКА.