Під такою назвою нещодавно в обласному художньому музеї представила поціновувачам імпресіоністського живопису свою персональну виставку надзвичайно талановита художниця з Києва. На захід завітали голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет із заступницею Оксаною Ситницькою, мистецтвознавці, члени Національної спілки художників України та багато інших. Варто зазначити, що виставкова зала ледь вмістила усіх відвідувачів.

«Полотна пані Гаяне переносять нас у часі, до самих себе… Спонукають пригадати, коли ми зупиняємось, про що ми думаємо, що відчуваємо. Бо темпи сучасного життя нас примушують, можливо, забувати про це, – наголосила Олена Михайловська – заступник директора з наукової роботи. – Ми можемо побачити на полотнах те, що зображене начебто дуже просто, та за цим стоїть насправді велика людина і велика робота».
Гаяне Атаян – справжня дочка своїх батьків, послідовна учениця своїх педагогів, обдарований самобутній живописець у світі кольору і форми. Певні твори художниця створила легким помахом пензля, безпосередньо на пленері. Деякі методично допрацьовувала впродовж років в своїй майстерні, в якій до неї працювали Федір Кричевський, Тетяна Яблонська. Увесь її живопис легкий, рухомий, вібруючий, невловимий, тож відрізнити «швидкі» твори від «поміркованих» у вас не ви-йде. Її мала батьківщина – Київ – значною мірою вплинув на ракурсність – майже в кожному творі ми дивимось на архітектурні об’єкти крізь гіллясте плетиво дерев і кущів.
Природа, як і люди, невпинно в процесі – або творення, або народження, або ентропії, або самознищення. Проте завжди – із прагненням до гармонії, до балансу, до спокою, до рівноваги. Варто свідомо зупинитись, щоб опинитись поміж миттю і моментом, і «побачити» тишу. Саме до цього спонукають твори Гаяне Атаян. Переконайтеся в цьому самі, побачивши ці полотна…
Виставка триватиме до 15 березня, тож обов’язково її відвідайте.