Українці вже звикли, що засоби масової інформації в прямому ефірі транслюють святкові богослужіння різних конфесій, та цього року електронно-духовний взаємозв’язок набуває особливого значення на тлі відомих подій. Християни Західного та Східного обряду в непростих умовах зустрічають Великдень, тому на прохання “Подільських вістей” ситуацію коментує владика Іван Кулик, правлячий архієрей Кам’янець-Подільської єпархії Української Греко-Католицької Церкви.

– Стан справ складний, але Церква, як добра матір, дбає про життя і здоров’я людей, тому вона наполегливо закликає, аби в цей час всі залишалися по домівках, уберігаючи себе і своїх ближніх,  – наголошує владика Іван. – Запрошуємо подолян долучатися до пасхальних богослужінь за допомогою засобів масової комунікації, щоб у такий спосіб приєднатися до спільної молитви.

Приготуйте паску, пасхальні страви, а священик прочитає молитву благословення, і вона сягне за межі храму й долине в наші домівки. Цього року відзначимо величне свято без фізичної присутності вірян у храмі, але це не зменшить духовного єднання і свято буде, і Христос воскресне, в тому наша велика Радість. Із кафедрального храму Різдва Пресвятої Богородиці у Хмельницькому вже здійснюється радіотрансляція богослужіння зранку та ввечері, а вночі з суботи на неділю, опівночі, почнеться пасхальна служба за допомогою відеозв’язку, тож усі зможуть приєднатися до неї.
А сьогодні щиро вітаємо хмельничан із світлим Святом Божого Воскресіння! Зичу Господнього благословення для кожного, бажаю, щоб Господь нас беріг, бо Свято Христового Воскресіння — основа нашої християнської віри. Як каже апостол Павло у Святому Письмі, що коли б Христос не воскрес, то й даремною була би наша віра. Господь воскреслий виходить із гробу і приходить до учнів через зачинені двері! Також і до нас Христос прийде через всі перешкоди, незважаючи на наші гріхи й немочі. Бог приходить до людини, коли вона відкриває своє серце, і Він благословляє її. В ці дні пасхальних свят бажаю любові, доброти, глибокої віри. Христос воскрес!
Р. S. Цього року вдома з пасхальними стравами зустрічатиме Пасху родина Ковальчуків. Тато Андрій, мама Ольга, діти: Катеринка, Даринка, Марко об’єднаються в спільній молитві з усіма, хто любить Христа. І нехай це зветься сучасним словом «інтерактивно», та вони знають, що Господь приходить до всіх, хто кличе його, та у будь-який куточок.