Щовесни, протягом 11 попередніх років, під час старту туристичного сезону, Кам’янець-Подільський широко розкривав свої обійми для туристів з усього світу. Кожне його офіційне відкриття завжди мало своє гасло, яке задавало ритм та напрямок на весь сезон.

Цей рік не був винятком, але він став особливим. В умовах карантину вирішено, згідно з заздалегідь запланованими датами, відкрити туристичний сезон ОNLINE під відповідним гаслом «Кам’янець Digital».
Заступник Кам’янець-Подільського міського голови Вадим Савчук поінформував, що напередодні відкриття турсезону «Кам’янець Digital» презентовано спеціальний сайт www.kamianets.travel, який акумулював в собі повну інформацію про турпотенціал міста.
Офіційне відкриття заходу традиційно розпочалось з форуму, який відбувся у Web форматі та був присвячений актуальній темі «Діджиталізація туристичного сектору як інструмент розвитку в умовах кризи». Міський голова Михайло Сімашкевич привітав учасників форуму, зазначивши, що представники індустрії туризму міста, розуміючи всю складність ситуації, пропонують відвідувачам нові послуги, які сьогодні в онлайн-режимі.
Відео-проект «Рекомендуємо екскурсовода» був презентований на сторінках соціальних мереж Facebook та Instagram — 11 унікальних онлайн-пропозицій від кваліфікованих гідів-екскурсоводів державного історичного музею -заповідника, Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець» та рекомендованих екскурсоводів.
Велику глядацьку зацікавленість набув марафон віртуальних екскурсій. Два дні поспіль провідні фахівці державного історичного музею-заповідника та Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець» в прямих ефірах знайомили віртуальних екскурсантів з музейними експозиціями, історичними локаціями та архітектурними пам’ятками. 16 півгодинних екскурсій — 38396 переглядів.
Знайшли своїх прихильників майстер-класи від учасників проекту «Унікальний сувенір». Протягом трьох днів відомі в місті майстри разом з глядачами виготовляли сувеніри з глини, прикраси з ювелірної смоли, створювали різьблені свічки та вишивали оберіг. Загальна кількість унікальних переглядів майстер-класів — 2872.
Для найактивніших користувачів Інтернету були проведені онлайн-розіграші сертифікатів на послуги активного відпочинку. Giveaway провели зірки українського шоу-бізнесу — співачка ZOZULYA, репер Хас, шоумен Володимир Черняк та фронтмен гурту «Цвіт кульбаби» Василь Марущак.
Отже, туристичний сезон ОNLINE «Кам’янець Digital» відкрито! У прямих ефірах за допомогою цифрових технологій в заходах взяло участь близько 42500 користувачів Інтернету.