Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 440

нещодавно зібрав чимало вірян, представників духовенства та влади, які завітали на його відкриття. Направду — це особливий храм, адже побудований із дерева, тепер є окрасою обласного центру, а головне православні віряни матимуть святе місце для молитви та єдності з Господом.
Освячення Храму Новомучеників Українського Народу Української Греко-Католицької Церкви пройшло за участю архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка та преосвященного владики Івана Кулика, єпископа Кам’янець-Подільської єпархії.

На відкритті храму міський голова Олександр Симчишин зазначив: “Це особливе місце... Поруч – пам’ятник жертвам політичних репресій. Ці люди гинули, бо хотіли мати Україну, українську мову, українську церкву. Тепер можемо помолитися за їхні душі у новому храмі. Всі ми знаємо, що церкви з дерева – споконвічна українська традиція. Дуже радий, що в Хмельницькому вдається її відроджувати і розвивати”.
Митрополит Василь Семенюк, звертаючись до всіх присутніх, висловив керівництву міста особливу подяку за такі гарні справи – сприяння у будівництві церкви.
Тепер у новозбудованому храмі на вулиці Кам’янецькій (на території військового кладовища) кожен православний вірянин має можливість відвідати службу, поставити свічку та звернутися з молитвою до Бога.