Гурти виступатимуть з 25-го по 27-ме вересня на майданчиках, розташованих у знакових історичних спорудах Старого міста: двір Старої фортеці, Денна башта, Нова башта, Новий Замок, Барбакан фортечної споруди Руська Брама.

Дотримуючись карантинних вимог, форму заходів дещо змінять – частину фестивалю перенесуть у цифровий формат, там вона стане доступною дистанційно.

Як повідомляє Інтернет-ресурс «Вечірній Кам’янець», на цьогорічному ювілейному фестивалі організують панорамні онлайн-стріми з локаціями Старої фортеці, гурти виступатимуть на баштах фортеці і навіть на повітряній кулі, яка зависне над містом.

– Тема цьогорічної мистецької частини – «Механізм»: космічні фрактали та скульптури над сценами, лаунж зона з моушн інсталяціями, прямі трансляції перформансів у реальному часі, інші медійні сюрпризи. Дійство пройде просто неба, на території у п’ять гектарів. Близько сімдесяти українських та закордонних артистів продемонструють своє мистецтво на п’яти сценах у Кам’янці-Подільському, кілька десятків музикантів візьмуть участь у фестивалі дистанційно, їхні виступи бажаючі подивляться на великих екранах, розташованих у місті та на youtube», – зазначив директор та організатор фестивалю Андрій (Зоін) Захарко.

Ще одним сюрпризом для любителів комп'ютерних ігор стане Minecraft. Протягом всього свята учасники цієї гри, зможуть збудувати фортецю, сцени та всі локації «Республіки» і таким чином взаємодіяти з іншими онлайн відвідувачами фестивалю.

На ювілейному Respublica FEST, який реалізується за підтримки Українського культурного фонду, представлять музичне, вуличне та діджитал-мистецтво, інноваційні VR та AR проекти.