Надзвичайно колоритна виставка картин та графічних зображень під назвою «Пейзажна колекція»  знаного хмельницького художника Михайла Намистюка не залишить байдужим нікого, хто відвідає її у Хмельницькому обласному художньому музеї, бо надто вже впізнавані пейзажі зображені на них. Такі близькі, рідні будинки, вулиці, торговельні центри, адміністративні будівлі, пам’ятки архітектури, а ще набережна, красень Південний Буг – словом, усе це – наше місто, це його наповнення, його складові. Та головне, звісно ж, його жителі – хмельничани, які теж, поспішаючи десь у буденних турботах, стали частиною прекрасного мистецтва, бо назавжди їхній силует закарбований на полотні. 

Склавши таким чином усі «пазли», акцентуючи увагу на деталях, автор максимально реалістично передав нам усі пейзажі такого різного, але такого гарного Хмельницького. Він стовідсотково вдало передав свої емоції на картинах, продемонструвавши любов до малої батьківщини, наситивши їх багатою кольоровою палітрою. На цих полотнах – сучасне місто, живе й динамічне, проте з багатою історією, яку творили до нас і яку творитимуть наступні покоління. Молодий автор вдихнув легкості й свіжості в свої пейзажі, тому вони привертають увагу й змушують вкотре закохатися у рідний Хмельницький.
«Наше життя стає все більш стрімким, ми все рідше знаходимо час, щоб насолодитись тим, що оточує нас повсякденно; заклопотані – не помічаємо нічого довкола. Михайло Намистюк у персональній виставці «Пейзажна колекція» пропонує зробити паузу, зупинити мить та розгледіти красу в простих речах…
Виставка «Пейзажна колекція» дозволяє глядачеві з нових ракурсів побачити в творах Михайла Намистюка знайомі місця та відкрити ті, що раніше були невідомі та зазвичай залишаються без уваги жителів і гостей міста. Вона є своє- рідним подарунком з нагоди відзначення Дня міста Хмельницького», – розповідає Людмила Сковерко – науковий співробітник музею.
Довідково: народився Михайло Намистюк 10 червня 1982 року в Хмельницькому. Закінчив Хмельницьку дитячу школу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, згодом – коледж мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту. Також навчався у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. З 2010 року є членом Національної спілки художників України. Михайло Намистюк відзначений дипломами, преміями у Всеукраїнських виставках, конкурсах графіки, живопису, дизайну. Живе і працює в Хмельницькому.