Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 512

Зробити особливим Великоднє свято вирішили жителі Гвардійської громади. У населених пунктах, де працюють школи, дитсадки, буде встановлено Великоднє дерево. Саме діти, за задумом організаторів заходу, мають стати головними учасниками у створенні цього дива. Дитяча фантазія, старанність, погляд відобразяться у писанках, витинанках, якими прикрашатимуть Великоднє дерево.

Зацікавились ідеєю створити свій символ Великодня й педагоги, вихователі, а також батьки. У кожного вдома знайшлися старі, проте милі серцю речі, — бабусині хустки чи стрічки, бантики — словом, усе те, що може додати колориту їхньому витвору. Долучилася до роботи чи не кожна сім’я, в якій виховуються діти, адже дерево обов’язково прикрашатиме і їхня, домашня, писанка.
Хвилюючим для усіх був день, коли вбирали дерево. Ось де дали волю творчості!
— Ми сподіваємося, що Великоднє дерево, яке «виросте» на території чотирьох шкіл і шести садочків нашої громади, принесе людям справжню радість. Хочемо, щоб започаткований проект став традиційним, — розповідає заступник голови Гвардійської територіальної громади Ольга Багінська. — Думаю, фотозони, які облаштували біля Великоднього дерева, у світлинах багатьох-багатьох жителів нагадуватимуть про позитивні емоції, про прекрасне свято, яке об’єднує, надихає, зігріває добром.
Журі визначить переможців робіт, проте атмосфера підготовки до свята, творчість і диво, що з’явилося перед очима, здається, є найкращим дарунком.