А ще чимало польових квітів – яскравих, пахучих – прикрашали купальські віночки, що попливли Бугом надвечір із запаленими свічами… Ніч на Івана Купала сповнена таїни й містичності, за давніми повір’ями, саме тоді заговори на здоров’я, добробут і кохання мали велику силу.
Ох, і наплели цьогоріч силу-силенну красивих і пишних вінків подоляночки до свята, прикрасивши їх духмяними й цілющими травами – оберегами, що додають здоров’я та захищають від лихого ока.

Купальські гуляння цьогоріч у хмельницькому Молодіжному парку пройшли вже традиційно з веселими піснями, народними танцями, виступами творчих колективів міста, розпалюванням багаття, а також майстер-класами з плетіння вінків. Хмельничани й гості міста не шкодували оплесків для зраз­кового художнього колективу ансамблю танцю «Веснянка» загальноосвітньої школи I-III ст. №24, лауреата міської премії імені Богдана Хмельницького народного ансамблю танцю «Веснянка» центру націо­нального виховання учнівсь­кої молоді. А ще були танці з бубнами, «Козачок», традиційні гуцульські забави, та найцікавіше гостям представив ансамбль танцю «Молодичка», який створили батьки дітей – учасників ансамблю «Веснянка». Вони підготували оригінальний номер до свята на сцені, освоївши танцювальні па народного танцю.
Між виступами глядачі мали можливість поласувати смачною свіжоприготовленою вуличною їжею, придбати цікаві сувеніри, народні обереги в торгових ятках і просто відпочити на килимку разом із дітьми.
І віриться, що купальські обереги проженуть всі напасті від України й наступного року гуляння зберуть ще більше гостей.