У День рівноапостольних Петра й Павла напрочуд велелюдно, весело й змістовно, з подарунками, запальними танцями та піснями відзначили Ярмолинці свій 621-ий день народження.

На алеї під каштанами на центральній площі селища старостати Ярмолинецької територіальної громади розгорнули справжнє колоритне, з дотриманням прадавніх традицій, подільське село. У хатках-наметах, під солом’яними стріхами, заквітчаними зеленню й прикрашеними вишитими рушниками, представники всіх сіл громади радо зустрічали гостей, частуючи найрізноманітнішими смаколиками, чаруючи виробами-шедеврами тамтешніх самобутніх майстрів та українськими костюмами, віншуючи оригінальними музичними дарунками. Перед урочистою частиною свята виставкове містечко відвідали Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк, його заступники, керівники структурних підрозділів та депутати селищної ради. Зі святом Петра і Павла господарів, представлених на алеї «садиб», привітав благочинний Ярмолинецького округу ПЦУ отець Миколай Ковалик.
Розпочав урочистості, як годиться, голова селищної ради Андрій Шутяк, за доб-
рою традицією, вручив грамоти та подяки з цінними подарунками найкращим працівникам Ярмолинець, матерям-героїням та матерям, які виховують прийомних дітей, військовим, фермерам, приватним підприємцям, спортсменам, ветеранам… Перші дипломи адресували найменшеньким — новонародженим. Не обійшли увагою й активні учнівські колективи та обдарованих діток. Щирі вітання линули на адресу селища-іменинника та його жителів від депутата Хмельницької обласної ради від партії «За конкретні справи» Уляни Ткаченко.
Святкового ритму задавав ведучий заходу Андрій Романіді — шоумен, ведучий телевізійних програм на різних каналах.
Як годиться, на бричці, завітав на площу сам граф Орловський, адже цю постать історичні документи пов’язують з Ярмолинцями і славетним Петропавлівським ярмарком, який відбувався у містечку.
Малеча залюбки розважалася на батутах. Тішила присутніх подарунками й цінними призами лотерея від спонсора свята ГО «За конкретні справи».
Запальні танцювальні номери, виступи народних і музичних колективів не лише додавали настрою, а й спонукали усіх, як мовиться, від старого до малого, до танців-співів. Найкращим сюрпризом для молоді став вихід на сцену співачки Ольги Цибульської. Знана гостя презентувала свої хіти, які відразу підхоплювалися дружним глядацьким багатоголоссям.