Ох і додали ж яскравих емоцій та незабутніх вражень у створеній вереснем справжнісінькій казці – Ярмолинецькому парку – і дорослі, й малі. Тут вирувала «Палітра осені»: Народний аматорський колектив ветеранів праці та дітей війни «Журавка» ярмолинецького Центру культури та дозвілля проводив творчий звіт, влаштувавши усім присутнім неперевершене дійство, пройняте і сміхом, і сльозою, кожна ж бо пісня мала своє забарвлення, викликаючи вир емоцій.

Відкриваючи захід, організований селищною радою, спільно з КЗ «Центр культури та дозвілля», селищний голова Анддрій Шутяк подякував колективу, який живиться із джерела народної творчості й доносить до слухачів багатство української пісні. Пригадали багаторічну історію «Журавки»: хор ветеранів праці та дітей війни був заснований 1985 року при районному Будинку культури заслуженим працівником культури України Петром Широким. Певний період, не маючи керівника, хор не проводив репетицій і не давав концертів. 1999 року колектив, за активного сприяння працівника культури Катерини Корчак, відновив свою діяльність. Новому диханню, ставши до керівництва «Журавки», у травні 2017 року, сприяла тодішній методист Ярмолинецького центру культури та дозвілля, нині – начальник  відділу  культури, туризму та релігії Ярмолинецької селищної ради  Ірина Бойко. Непересічною віхою в історії колективу став початок 2018 року: з того часу і донині керівником колективу є Вадим Загранюк, директор КЗ «Центр культури та дозвілля».
Народний хор «Журавка» є постійним учасником масових заходів місцевого та обласного рівнів, гордяться ярмолинчани.
І хоч, самі, як мовиться, співають фантастично, але хіба то за свято без гостей? Тож з радістю доповнювали «Палітру осені» аматорський колектив «Голос Вічності», томашівський сільський клуб, аматорський колектив «Антонівчанка», поетеса Жанна Олійник.
А поза сценою картини осені на пленері (пленер – живопис на відкритому повітрі, що відтворює кольорове багатство природи, сонячне освітлення й повітряне середовище) творили вихованці Ярмолинецького будинку дитячої та юнацької творчості та Ярмолинецької дитячої школи мистецтв. Надзвичайна краса, зіткана з різнобарв’я талантів, полонила-захоплювала погляди, душі й серця.
Леся САДОМСЬКА.