Три урочисті дні на вулицях нашого обласного центру проходили різноманітні заходи, приурочені до його славних іменин.

За традицією розпочався триденний марафон святкувань із покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні, до стели Героям Небесної Сотні, а також загиблим героям російсько-української війни, пам’ятника Богдану Хмельницькому й «Ангела Скорботи». Хвилиною мовчання вшанували жертв насилля і війни.
Спільною молитвою священнослужителі Духовної ради міста Хмельницького різних релігійних конфесій молилися за мир, за полеглих за Україну та тих, хто нині захищає її цілісність на сході, а також за рідне місто Хмельницький та його жителів.
«…Біля Ангела Скорботи ми молимося і згадуємо тих, хто загинув за Україну, згадуємо своїх земляків-хмельничан, молимося за перспективу, за майбутнє, за Україну, за Хмельницький», – наголосив хмельницький міський голова Олександр Симчишин.
А далі протягом трьох святкових днів хмельничани та гості міста насолоджувалися видовищними й захоплюючими дійствами – від виставок до вогняних шоу. Кожен обирав забаву на свій смак: і ярмарок народних умільців біля кінотеатру Шевченка, і виставка котів у мистецькому дворику, захоплюючі конкурси клоунів на Проскурівській, легкоатлетичний пробіг «СITY BIRTHDAYRUN» тощо.
Цьогоріч  у День міста на світ з’явилося четверо хлопчиків і дівчинка. А молодята, які стали на весільний рушник цього дня, отримали вітання й подарунки від Олександра Симчишина.
Звісно ж, відзначили й кращих хмельничан: присвоїли звання «Почесний громадянин» міста Віктору Пасєці (на жаль, посмертно) – військовослужбовцю 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України, талановитому земляку, народному артисту України, повному кавалеру орденів «За заслуги», художньому керівнику та головному диригенту Націо­нального президентського оркестру, полковнику Анатолію Михайловичу Молотаю.
Крім того, вручили квартири 31-й родині хмельничан: військових, працівників соціальної сфери, комунальників.
Відзнаку міського голови вручили колишньому командиру 8-го полку Сергію Кривоносу.
Традиційно цього дня нагородили митців преміями Богдана Хмельницького та Михайла Орловського.
Вперше персональну премію міського голови вручили 20 медичним працівникам.
Та особливим подарунком до Дня міста є найвища відзнака Парламентської Асамблеї Ради Європи – Приз Європи. Урочиста церемонія вручення відбулася на великій сцені поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка.
«…Цей рік, який ми прожили, – був роком успіху та чергових перемог у різноманітних рейтингах. Ми стали найконкурентоспроможнішим містом в Україні серед 45 міст із населенням понад 74 тисячі жителів. У Хмельницькому збільшується кількість робочих місць, зростають податкові надходження, отож ми маємо ресурс, аби будувати успішне місто, – наголосив очільник Хмельницького Олександр Симчишин. – І в цьому році ми вчергове потрапили в топ-міст за рівнем якості життя, також ми стали найкомфортнішим містом, випередивши інші обласні центри. Та напередодні святкувань Дня міста ми отримали найвищу європейську нагороду – Приз Європи. Це сертифікат високої якості, якій відповідає наше місто. Тобто Хмельницький тепер у вищій лізі. Та наші успіхи, перемоги й результати можливі лише тоді, коли ми спільно працюємо як одна велика команда», – зазначив Олександр Сергійович, додавши, що «20 тисяч євро, які місту презентували разом із Призом Європи, ми витратимо на стажування нашої молоді у Страсбурзі».