Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 604

Із загостренням агресії рф проти України благодійна організація «БФ «Карітас Хмельницький УКГЦ» розпочала працювати у посиленому режимі, адже значно збільшилася кількість людей, які потребують допомоги. Організація протягом багатьох років опікується вразливим верствами населення та завжди приходить на допомогу нужденним. От і зараз, в час війни волонтери благодійного фонду активно включилися та працюють із переселенцями не залишаючи поза увагою і своїх постійних підопічних.

«Соціальне служіння, гуманітарна допомога, підтримка вразливих верств - пріоритетні завдання на сьогодні. Ми готові прийняти та надати тимчасове перебування для п’ятидесяти переселенців. Більшість проектів переформатували свою діяльність, щоб допомогти громадянам, які постраждали внаслідок російської агресії. Також підтримуємо переселенців, які осіли в Хмельницькому – супроводжуємо та надаємо психологічну допомогу», - розповів керівник БО «БФ «Карітас Хмельницький УКГЦ» отець Іван Данкевич.
Волонтери фонду приймають, складають, перенаправляють гуманітарну допомогу тим, хто її потребує. Привозять з вокзалів переселенців. Тут знаходять тимчасовий прихисток внутрішньо-переміщені матері з дітками. Ще одним важливим напрямком діяльності є надання психологічних консультації усім підопічним.
На базі благодійного фонду діють:
- послуги прийому (надання приміщення для тимчасового перебування. забезпечення продуктами, засобами, гігієни та перенаправлення до місць ночівлі);
- служба перевезення, втому числі людей з інвалідністю, засобами соціального таксі;
- центр харчування;
- простір, дружній для дитини, в першу чергу для дітей з інвалідністю.
Продовжують свою діяльність проекти по підтримці сімей в складних життєвих обставинах «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні» та «Міцна сім’я для кожної дитини», а також волонтери опікуються літніми підопічними в рамках проекту «Соціально-культурна спільнота «Молоді серця».
Усі хто потребує допомоги або може допомогти можуть звертатися за телефоном: (067)-557-21-28.