Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 346

Одну з виставкових залів Хмельницького обласного художнього музею, що на вулиці Проскурівській, 47, переобладнали під мистецький простір. Саме тут з 8 березня розпочав свою роботу арт-хаб для гостей нашого міста, дітей-переселенців, а також маленьких і дорослих хмельничан. Загалом від початку роботи мистецький простір відвідали 829 осіб, зокрема 441 дитина.

Діти – одна з найбільш психологічно вразливіших категорій населення, які страждають в умовах війни. Впоратися з цими подіями допомагає арт-терапія – методика, яка є напрямком психотерапії і має на меті проведення лікування мистецтвом. Її цінність полягає в отриманні можливості нормалізувати психоемоційний стан, позбавитися напруги, страхів, а також навчитися самовиражатися, пізнати себе.
Працівники музею проводять майстер-класи з малювання та розпису скла. Тут працює майстерня зі співу і танців фольклорного колективу «Ладовиці». Дітки мають можливість переглянути мультфільми про українське мистецтво та митців. Також у музеї для відвідувачів відбуваються бесіди та зустрічі з цікавими і надзвичайними людьми, працює сучасний бібліохаб, де малечу знайомлять з різноманітними дитячими книжечками.
У разі оголошення повітряної тривоги працівники музею разом з дітьми та їхніми батьками спускаються в укриття, яке знаходиться у приміщенні музею, і там продовжують заняття.
«Передусім арт-хаб створено для вимушених переселенців, людей, які тікали від обстрілів, втратили свої домівки і потребують психологічної підтримки, щоб вони відволіклися, відчули позитивні емоції і що життя продовжується, - розповіла координаторка проекту Ольга Нікітіна. - Дітки з великим захватом створюють свої мистецькі доробки, присвячені весні й перемозі! Навіть повітряна тривога й посиденьки у музейному сховищі не псують загальну атмосферу. Так, в найтяжчі години українців рятує рідна пісня. Поки малеча продовжує творити, тимчасові мешканці підземного музею співають знайомі, улюблені українські композиції. За нами безумовно тільки перемога, цінуймо час спокою й не відвертаємо свої серця! Все буде Україна!»
Мистецький простір працює для відвідувачів щодня з 10:00 до 17:00. Участь у цікавому і пізнавальному дозвіллі безкоштовна!
Сьогодні, 23 березня, о 14.30 в арт-хабі музею відбудеться майстер-клас з витинанки «Дерево життя» з Оксаною Мазур.
Арт-хаб чекає на вас і ваших діток!