Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 588

На Шепетівщині відразу дві сільські парафії вирішили вийти з московського патріархату та перейти до Православної Церкви України. Це громади села Брикуля і села Вишневе, повідомив благочинний Шепетівського округу Православної церкви України Володимир Паращук.

Днями також релігійна громада в селі Двірець, на Ізяславщині, одностайно прийняла рішення про перехід Святохрестовоздвиженського храму Української Православної Церкви, що перебувала в єдності з московським патріархатом, у Православну Церкву України. Таке рішення підтримав 51 прихожанин, повідомив у фейсбук настоятель храму ПЦУ в Ізяславі Володимир Ковальчук.
Крім того, як повідомив благочинний Старосинявського району Олег Макаровський, громади козацьких сіл Олексіївка, Пилява, Миколаївка (Старосинявської ОТГ) та Добрин Ізяславського району прийняли рішення змінити юрисдикцію і стати частиною ПЦУ.

Жителі села Шекеринці, на Шепетівщині,вирішили приєднатися до Православної Церкви України. Церковна громада звернулися до преосвященійшого Павла, єпископа Хмельницького і Кам'янець-Подільського, з проханням прийняти їх до складу Хмельницької єпархії Православної Церкви України.