Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 776

У Хмельницькому академічному обласному театрі ляльок (вул. Проскурівська, 46) діє соціальний проєкт «АРТ-терапія», призначений для дітей-переселенців та молодших мешканців Хмельницького. Від початку дії АРТ-терапії ляльковий театр відвідали понад 3000 дітей.

«У нас можна погратись, помалювати, подивитись виставу, відволіктись від буденності та приємно провести час у компанії акторів театру. Для наймолодших відвідувачів, віком від 1,5 до 5 років, у приміщенні працює міні-театр «Бейбі-бум». Влаштовуємо показ улюблених мультфільмів. На другому поверсі відбуваються цікаві майстер-класи, які проводять працівники обласного краєзнавчого музею, Гуманітарно - педагогічної академії і трьох бібліотек: наукової, юнацької і дитячої бібліотеки ім. Т. Шевченка. Були такі дні, в які ми приймали по 300-500 дітей. На перервах частуємо малечу домашньою випічкою: печивом, кексами, рогаликами, пиріжками», - розповіла директорка Хмельницького академічного театру ляльок Ірина Трунова.
У вестибюлі театру також працює мобільна виставка обласного краєзнавчого музею.
У рамках проєкту «АРТ-терапія» відбувається показ вистав: «Дюймовочка», створеної за мотивами всесвітньо відомої казки письменника та казкаря Ганса Крістіана Андерсена, «Лисичка та ведмідь», «Веселі перегони на лісовій галявині», «Колобок» тощо.
Розважальна програма розпочинається о 10.00 і триває до 15-ої години. Вистави відбуваються о 10:00, 12:00 та 14:00. Вхід вільний.