Це питання на сьогодні, з огляду нещодавніх складних подій на Запорізькій АЕС, непокоїть практично всіх подолян. Перебуваючи з робочим візитом на Хмельницькій атомній електростанції, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій  взяв участь у нараді щодо обговорення питань її роботи у воєнний час — захисту атомної станції в умовах військової агресії, підготовку до осінньо-зимового періоду та інших нагальних завдань функціонування ХАЕС.

Також на нараді, яка відбулася під головуванням президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, підбито підсумки загальностанційного проти-
аварійного тренування, що проходило 14 вересня за умовним сценарієм комунальної аварії, яка сталася внаслідок військових дій країни-агресора.  Основне завдання цього тренування полягало у відпрацюванні порядку дій у разі виникнення радіаційної аварії на Хмельницькій АЕС, інспектуванні готовності всіх служб та органів влади, які будуть задіяні в ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
Крім цього, одним із головних питань порядку денного стало обговорення виконання Енергоатомом робіт з відновлення високовольтної лінії передачі ХАЕС — Жешув. Завершити їх планують протягом найближчих трьох місяців. Після цього Україна зможе додатково постачати до країн Європи до 1000 МВт-год електроенергії.
Також під час робочої поїздки, начальник ОВА Сергій Гамалій та президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін привітали рятувальників 3-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій області з професійним святом та передали їм пожежну автоцистерну.