Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2144

Акцію з такою назвою провели у Хмельницькому представники «Донбас центру» та громадської організації «Наш вибір Україна» (відгалуження ГО «Захист»), аби продемонструвати жителям обласного центру та й всьому світу, що фейкові новоутворення на території, котрі планує російська федерація на Україні не можливі.  

 Олексій Сапаров, житель міста Маріуполь, а нині голова громадської організації «Наш вибір Україна», зараз проживає у Хмельницькому і, як і решта учасників акції, представляє спільноту Донецької області, які зібралися, щоб наголосити про те, що всі вони проти незаконного референдуму, котрий намагається провести рф на тимчасово окупованих територіях, бо всіх тих, хто змушений був залишити свої домівки і виїхати в інші регіони України набагато більше ніж тих людей, які залишились на місці.

- Все, що зараз відбувається в окупованих населених пунктах, проходить виключно під натиском зброї. – розповідає Олексій. - Донбас проти росії, проти референдуму, ми залишаємося Україною і вважаємо себе українцями, хоч і в більшості російськомовні. Але ми такі ж  українці, як і в решті областей, і так само любимо нашу Батьківщину.  Нас не зламати!

За словами пана Сапарова, через цю громадську організацію вже пройшло понад вісім тисяч переселенців із зони бойових дій. Людям надається юридична підтримка, організовано мовні курси (українська, англійська, німецька), працюють психологи. До певного часу організація опікувалася костелом, де мали змогу перебути понад 2800 людей. Допомагали з одягом, продуктами, підшуковували житло, роботу, супроводжували до моменту, аж поки переселенці не отримали путівку в нове життя. Організація активно співпрацює з місцевими територіальними громадами. Функціонує Центр соціальної адаптації для переселенців, разом з волонтерським об’єднанням «Захист» надають реальну допомогу людям.

У сьогоднішній ситуації всі донеччани наголошують про те, що намагання агресора юридично закріпитися на завойованих територіях – марні,  людей, котрі виїхали значно більше ніж тих, хто залишився.