Як повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, вже понад три місяці в регіонах України працюють Офіси уповноваженого зі зниклих безвісти, в які можна звернутися за роз’ясненнями, юридичною консультацією та психологічною підтримкою як особисто, так і телефоном.

«Щоденно на гарячу лінію Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти надходять сотні дзвінків від людей, які втратили зв’язок зі своїми рідними. Щоб покращити комунікацію з цими громадянами, в областях почали працювати регіональні офіси Уповноваженого зі зниклих безвісти. Звернутися до центрів можна як особисто, так і телефоном. Тут ви отримаєте відповідні роз’яснення, юридичні консультації та психологічну підтримку», - ідеться у повідомленні.
За словами уповноваженого зі зниклих безвісти Олега Котенка, «кожне звернення унікальне, кожна людина потребує особливого підходу. Регіональні координатори не тільки працюють на місцях, але й постійно зустрічаються з колегами, щоб обмінятися досвідом».
«За понад три місяці ми маємо відчутні результати, їх робота значно прискорює пошук людей» – наголосив Котенко.
Звернутися до регіональних координаторів можна також через гарячу лінію уповноваженого за телефоном: 0 800 339 247.
Як повідомляв Укрінформ, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВЦіРО) долучиться до роботи з сім’ями зниклих безвісти осіб.

До речі, регіональний координатор Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти в Хмельницькій області – Дзекар Наталія +38 (067) 380-50-65
У вихідні дні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за номером телефону: (095) 896-04-21.
Також повідомити про зниклих осіб можна безпосередньо Уповноваженому: (099) 792-01-26.