Минулої суботи розпочала роботу патрульна поліція Хмельницького: 256 поліцейських прийняли присягу на майдані Незалежності.

На цю подію у місті чекали давно, тож охочих подивитися на церемонію зібралося чимало. На урочистості в Хмельницький приїхала керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. У привітальному слові вона зазначила: «Я впевнена, що ви працюватимете чесно, будете захищати ваше місто та країну». Хмельницьких поліцейських також привітали голова  обласної ради Михайло Загородний та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.
Після двох місяців інтенсивної підготовки поліцейські готові до реальної роботи. Серед 256 співробітників поліції — 30 жінок, є колишні працівники міліції, учасники АТО, вчителі. Хмельницьку поліцію очолив Олег Костенко, який до цього був командиром роти в Києві. Цілодобово вулиці обласного центру будуть патрулювати 65 поліцейських. Координувати роботу поліції буде новостворений Call-центр, який централізовано прийматиме повідомлення про правопорушення та організовуватиме оперативне реагування на них. Оператор служби «102» прийматиме дзвінок і здійснюватиме первинну кваліфікацію події на основі отриманої від заявника інформації та направлятиме на виклик найближчий за місцем перебування патруль.
Хмельничани із задоволенням фотографувалися з поліцейськими, вітали нових патрульних і бажали їм успіхів у роботі. Того ж дня  о 21.00 перша рота поліцейських заступила на чергування.